Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La còla de #2017oc fa una crida a interpelar los candidats a las legislativas

Après la reüssida de las presidencialas, an adaptat lo sit de la campanha per demandar a totes los candidats que tòcan Occitània lors politicas a prepaus de la lenga nòstra

Après aver obtengut la responsa de 7 candidats a l'eleccion presidenciala, lo collectiu #2017oc ven de metre en linha la part de sa plataforma consagrada a las eleccions legislativas.
 
Dins aquel sens an adaptat la plataforma web qu’a servit per las presidencialas per tocar lo mai possible de candidats, almens dins totes los departaments de domeni occitan.
 
La campanha comuna #2017oc menada per las eleccions presidencialas a permés de far d’informacion sus la situacion de la lenga nòstra e de sos besonhs, de recebre las responsas de 7 candidats o de lors còlas e de conéisser la posicion interessanta d’un partit e la del novèl president de la Republica. Aquelas responsas, totjorn consultablas sul sit www.2017oc.fr, nos deurián benlèu poder servir de mai d’un biais.
 
Aquela campanha a fach la pròva de l’eficacitat de l’accion collectiva pontuala.
 
 
Crida als sòcis de cada associacion
 
Segon la còla de #2017oc, cal, mai que per las presidencialas, poder comptar suls sòcis de cada associacion e, pels organismes que n’an, sus lors relèvas o seccions departamentalas e regionalas per d’intervencions e relanças al pus près dels candidats, per que respondan sus la plataforma comuna o dirèctament. Es a cada associacion de far sègre aquel corric, o de n’escriure un en manlevant çò que vòl sus aquel, a totes sos sòcis per que participen.
 
La plataforma 2017oc.fr es un esplèch dubèrt a tot lo mond. Per estar signat per d’associacions màgers, totes se’n pòdon servir : associacions occitanas, militants o simples ciutadans.
 
 
Cossí far?
 
Los candidats an un espaci sul sit que lor es reservat en linha, e pòdon respondre a las questions un còp que se son inscriches (recebon un còde sul lor corric per mai de traçabilitat).
 
Es un moderaire que valida la responsa dels candidats (en s’assegurant qu’es una responsa credibla). N’i a ja per las regions apeladas Nòva Aquitània e Occitània, mas ne cal per las autras regions.
 
Sonque los candidats qu’an respondut son visibles sul sit.
 
S’an un problèma tecnic, los candidats pòdon tanben enviar un corric amb lor responsa a contact@2017oc.fr.
 
 
Que far per participar?
 
1. Escriure als candidats de vòstre parçan
 
La màger part se tròban sus Facebook. Lor cal precisar que pòdon daissar de comentaris en question 7.
 
Los noms dels candidats se pòdon trobar per departament sus Internet. I a mai d’un biais : prefectura, partits, premsa, Wikipèdia. Per exemple per Vauclusa; podètz trobar la lista dels candidats sus la Wikipèdia en francés. Per un autre departament, avètz pas que de cambiar lo nom (atencion, son dins de tablèus en bas dins l’espèra dels resultats).
 
Per trobar las adreiças e lor escriure, podètz contactar los partits dels candidats e, coma la majoritat dels candidats son sus Facebook, es un dels biaisses, amb lor nom, de trapar lor adreça.
 
Pels departaments de l’anciana region Miègjorn-Pirenèus, podètz demandar la lista e las coordenadas dels qu’an pas encara respondut a 2017oc.opm@gmail.com per los tornar lançar.
 
2. Retransmetre suls malhums socials las informacions de las paginas Twitter e Facebook de @2017oc
 
3. Far córrer lo comunicat a la premsa locala e nacionala
 
Traparetz sus aqueste ligam un comunicat de premsa que podètz mandar a vòstres contactes jornalistics. Se de candidats son sollicitats per mai d’un camin, per mai d’una persona, per mai d’un organisme, i aurà mai de responsas.
 
Lo questionari e las primièras responsas dels candidats se pòdon trobar sul sit www.2017oc.fr.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article