Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Barcelona: massís acamp de sosten al referendum d’independéncia

40 000 personas assistiguèron a un acte politic organizat per las associacions independentistas de la societat civila

| Òmnium Cultural
Aperaquí 40 000 personas assistiguèron a un acte politic ièr dimenge a miègjorn a Barcelona en sosten al referendum d’independéncia que se tendrà lo 1r d’octòbre que ven, coma o anoncièt lo president Carles Puigdemont. Jol lèma “Referendum es democracia”, los manifestants mostrèron lor supòrt al govèrn de la Generalitat.
 
L’eveniment èra organizat per las associacions independentistas de la societat civila: Assemblada Nacionala Catalana (ANC), Òmnium Cultural (OC) e l’Associacion de Municipalitats per l’Independéncia (AMI), e la tòca èra de manténer los ciutadans mobilizats davant las menaças de l’estat espanhòl d’empedir lo vòte.
 
Demest los assistents i aviá un grand nombre de representants d’associacions del país, de partits politics e d’institucions fòrça divèrsas. Dins lo public i aviá tanben lo president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lo vicepresident, Oriol Junqueras, la presidenta del parlament, Carme Forcadell, e de representants dels partits PDECat, ÈRC, CUP, Podèm, EUiA...
 
Un trentenat de personalitats conegudas dont de jornalistas, d’escrivans e d’actors pogèron sus l’empont en portant una urna cadun e en fasent una proclamacion en favor de l’autodeterminacion de Catalonha.
 
 
Guardiola fa una crida a totes los democratas del Mond
 
Mas lo moment culminant de l’eveniment foguèt la lectura del manifèst per l’entraïnaire de fotbòl Pep Guardiola, que faguèt en catalan, espanhòl e anglés una crida al sosten internacional. Ansin, Guardiola apelèt totes los democratas del Mond a sosténer los dreches menaçats en Catalonha e Aran, coma la libertat d’expression e lo drech de vòte, e afrontar “los abuses d’un estat autoritari”.
 
“Votarem, e mai se l’estat espanhòl vòl pas”, çò proclamèt. “Ara que la votz de la democracia vòl èsser raubada, mai que jamai anarem a las urnas e defendrem amb totas nòstras fòrças la democracia e nòstres representants”, çò ajustèt.
 
Puèi aguèron luòc los parladisses de las diversas associacions, e qualques interpretacions musicalas.
 
Dins lo vidèo que seguís podètz veire tot l’eveniment.
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" igualada (PP.CC.)
5.

Nuria, els Catalans i els nostres representants, com ja deus veure, no fem cap demagògia, sinó que volem marxar d'aquest estat, que no para de fer-nos mal, i tant com pot. No es qüestió d'un caprici d'algú, o de la projecció personal d'alguns polítics, es tot un poble que hi ha al darrera, i tot un País que ho vol.
Per això passa tot això, no li treguis valor després , t'he n'arrepentiràs, is serà tard.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
núria catalaneta
4.

l'independentisme és una gran quimera, els politics volen que Puigdemond vaja a Madrid i parle i ES VOTE, EN EL PARLAMENT, ELL NO VOL ... NI SAP DE DIALEG NI DE DEMOCRACIA

  • 3
  • 6
Dare Devil Hell Kitchen
3.

Guardiola fa una crida a totes los democratas del Mond… S'imagina encara qu'en defòra d'el-meteis (e del sieu pòble) existisson encara de democratas ! Mas li vau obrir los uèlhs : de democratas, n'i a tant coma del temps que la republica catalana de 1936 cridava totes los democratas del mond. E ne venguèt, de pertot, un ponherat : las brigadas internacionalas. Los estalinians los mandèron al tuador, los faissistas los tuèron o los escampilhèron. Mas, qui sap ? Benlèu n'a subreviscut qualques unes… que se devon far vièlhs adara.

  • 5
  • 1
Emmanuèl Isopet
2.

#1 Ieu soi admiratiu d'aqueste movement democratic. Se efectivament los catalans vòlon pas de referendum, votaràn de non, o i aniràn pas. Mas compreni pas l'oposicion sens concession de Madrid. Cal pas aver paur de la democracia.
Aprèp, o torni dire, tròbi desplaçat de parlar tot lo temps de "l'independéncia de Catalonha e Aran". Aran serà independent lo jorn que deprendrà pas mai de Barcelona, non? Es coma si per l'informacion precendenta se disiá "victòria de Macron en França e Corsega" (o en França e Occitania, o França e Bretanha...). Mas bon, compreni que d'autres vejaires sián tant valables.

  • 11
  • 1
núria catalaneta
1.


En som 7 milions de catalans, doncs, 40.000 personas és un nombre ridícul de manifestants. Milers de personas no volem el referéndum de la manera que ells, els politics corruptes, ens volen inculcar. Els catalans som més seriosos. Han dividit el nostre país. Tots sortirem perdent.

  • 4
  • 16

Escriu un comentari sus aqueste article