Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

facebooks

Marcha de las femnas a Washington

https://www.facebook.com/womensmarchonwash/?fref=ts

L’endeman de son investidura, Donald Trump a vist cossí mièg milion de manifestants li mostravan lor refús al centre de Washington. L’avenguda Mall, que lo president foguèt incapable d’emplir divendres, èra ièr dissabte confla de mond dins l’acte màger de la nomenada Marcha de las Femnas. Los manifestants denonciavan la menaça de la presidéncia de Trump a causa de sas politicas “populistas, discriminatòrias e sexistas”.
 
La majoritat dels manifestants èran de femnas e an cridat de lèmas coma “Mon còrs es mieu” o “Volèm egalitat”.  Los bonets ròsas son estats lo simbòl de la protèsta. Coneguts coma “pussy cats” —es a dire gatonets—, son una responsa a la polemica que causèt un comentari de Trump, qu'assegurava qu'una “star” coma el podiá prene las femnas “per la monifla (pussy)”.

Per ne saber mai, podètz legir la nòva publicada sus Jornalet, e tanben seguir la pagina Facebook Women's March on Washington.






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article