Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bordèu: la segonda jornada sus l’ensenhament de l’occitan farà un omenatge a Bernat Lasfargas

L’eveniment se tendrà dimècres venent, 13 de març, amb de conferéncias de G. Latry e JF. Billon, e d’obradors sus la poesia e l’ensenhament de l’occitan

L’Universitat de Bordèu Montanha aculhirà la segonda jornada sus l’ensenhament de l’occitan. L’eveniment se tendrà dimècres que ven, 13 de març, amb de conferéncias de G. Latry e JF. Billon, e d’obradors sus la poesia e l’ensenhament de l’occitan. E mai se rendrà omenatge a l’escrivan e traductor Bernat Lasfargas.
 
Organizat per l’universitat bordalesa e l’ESPE d’Aquitània, la jornada amassarà d’estudiants, d’actors associatius e institucionals, d’ensenhaires e de cercaires a l’entorn d’aquel subjècte. E mai i seràn abordadas las questions de formacion, de practicas e ressorsas pedagogicas e la didactica del plurilingüisme amb de conferéncias.
 
L’eveniment se clavarà amb una lectura de tèxtes de Bernat Lasfargas per las comedianas Monica Burg e Isabèu Loubère.
 
La jornada d’estudi es dobèrta a tot public e farà un nòu espaci d’escambis, de reflexions e de recèrcas sus l’ensenhament de l’occitan dins la region nomenada Nòva Aquitània (que conten una partida de Gasconha e de Guiana, Peiregòrd e Lemosin).
 
L’eveniment se tendrà entre 9h30 e 17h30 a la Maison de las Sciéncias de l’Òme d’Aquitània de Peçac. Salas de reünion 2 e 3, primièr estanci.
 
Per mai d’informacion podètz escriure a marie-anne.chateaureynaud@lap...

 




abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Enric Mala Tèsta
1.

La "segonda jornada sus l'ensenhament de l'occitan" risca plan fòrt d'èsser la darrièra, mercés a las refòrmas Blanquer.

Per que n'i aja una tresena, caldrà preveire una session d'Istòria de las idèas, idèas executidas subre l'altar del neoliberalisme autoritarista…

  • 4
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article