Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La solidaritat dels pompièrs catalans amb Brussèlas

Anèron dins un espital per donar lor sang, en mercejant ansin la vila qu’a aculhit lo president Puigdemont e los quatre ministres del govèrn de la Generalitat de Catalonha en exili

La manifestacion que la visquèt Brussèlas lo sèt de decembre passat per demandar que l’UE escotèsse las revendicacions dels catalans tenguèt d’anecdòtas fòrça polidas, entre las qualas volèm soslinhar la que los pompièrs catalans ne son los protagonistas. Après la manifestacion, qualques desenas de pompièrs anèron dins un espital per donar lor sang, en mercejant ansin la vila qu’a aculhit lo president Puigdemont e los quatre ministres del govèrn de la Generalitat de Catalonha en exili.
 
Los pompièrs manifestèron vestits de lor unifòrme e en portant de mascas blancas amb un riban roge suls pòts, per revendicar la libertat d’expression. Èran tanben abilhats amb l’unifòrme quand faguèron lor massís don de sang.
 
“Lo movement independentista catalan es estat e serà totjorn non violent e paficista. I aurà pas de sang escampat per la Republica Catalana, es tròp preciós. Mas òm ne donarà, de segur”, çò escriguèron en francés sus Twitter.
 
Un detalh simpatic: lo jorn que precedissiá la manifestacion, lo celèbre Manneken-Pis de Brussèlas teniá un costum de pompièr a l’ocasion del jorn de Santa Barbara, fèsta internacionala dels pompièrs qu’en Aran se festeja especialament.
 
 
 
 
 

abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

carles pais valencià
13.

#12


vota, però, no et quedis a casa, vota perquè la nació cultural catalana puga entendre's amb l'estat espanyol i es puga conviure en una catalunya dins espanya amb armonia i reconciliació, avant, vota reconciliació i germanor.Hui en dia el separatisme està cucat i és anacrònic, pensat-ho be. Ves i vota per fa-

  • 5
  • 1
francesc palma
12.

- Al PSC non lo votaria jamai perquè s'ha juntat amb los del 155, PP i C's de Castilla.
- Junts per Catalunya, voldria que tenguéssen un bon resultats, e que Puigdemond pogués tornar sense ser detingut.
- A Catalunya en Comú los votaria, perquè tenen seny, logica e defensan la rason. Volen que siga possibla un referendum pactat, quan hi hagi a Madrid un govern que respecti los Drets Humans de l'ONU. E que proximament es dialogui per aconseguir lo reconeissement de la magnífica Nacion Catalana, las seleccions esportivas catalanas, qu' es recapten los impostes la Generalitat, lo blindatge de l'ensenyament e la cultura catalana, e que non puga pas venir un de C's a posar denuncias per un alumne a la classa que non vulga pas aprendre lo catalan.
-A la CUP e a ERC los desitge molta sort.

  • 1
  • 0
carles xàtiva
11.

Junqueras: "Vaig anar a presó perquè jo no m'amague" (edició levante en llengua valenciana)
El líder d'ERC es mostra esperançat de poder presidir el pròxim govern de la Generalitat
Efe / Barcelona 18.12.2017 | 14:28
Junqueras: "Vaig anar a presó perquè jo no m'amague"
Tot per decidir en l'inici de la setmana del 21-D Eleccions a Catalunya Tots els candidats
El president i candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que si es troba a la presó és perquè "hem demostrat que donem la cara" i perquè "no m'amague mai del que faig i perquè sóc conseqüent amb els meus actes, decisions, pensaments, sentiments i voluntat".

En una breu entrevista concedida a RAC1 des de la presó d'Estremera, de poc més de quatre minuts, Junqueras s'ha referit veladamente així a l'expresident de la Generalitat i candidat de JxCat, Carles Puigdemont, que va optar per fugir a Bèlgica i no acudir a declarar davant l'Audiència Nacional després de la querella per sedició presentada per la fiscalia.

  • 4
  • 1
carles pais valencià
10.

ERC rechaza investir a Puigdemont y reafirma que su candidato a president es Junqueras (lavanguardia)


en el debate a 7 de La Sexta el exconseller de Justícia ha afirmado que su candidato es Oriol Junqueras y ha rechazado investir a Carles Puigdemont, afirmando que sería raro y que si la mayoría de los catalanes votan a Esquerra Republicana el candidato a la presidencia fuera el president cesado.

Este sábado Puigdemont,en la entrevista de TV3 apuntó que si el independentismo sumaba debía investir al Govern anterior, el mismo que fue cesado con el artículo 155 de la Constitución que permitió a Mariano Rajoy intervenir la autonomía. En esa misma línea se había expresado la Assemblea Nacional Catalana (ANC) por la tarde en un comunicado del secretariado nacional a sus socios que este domingo ha sido matizada.

Mundó ha acusado de “mala fe” a aquellos que dicen que se sienten cómodos con el 155 o que lo aceptan si no facilitan la investidura del president saliente y ha tildado de “despreciable” la intervención del autogobierno. La receta de ERC pasa por bilateralidad, negociación y diálogo, y un Govern fuerte apoyado por los soberanistas, según Mundó.

  • 7
  • 6
carles pais valencià
9.

#3

per cert, vullc anar a visitar-te al teu poble, part d'aquestes festes de Nadal les passaré en s'illa de Maiorca ... encara no he rebut "sa teva invitació"

  • 6
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article