Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lèu, dos jornaus en lenga bretona en linha

Ven de nàisser Dispak, un jornau numeric en breton, del temps que lo setmanèir Ya! anóncia lo projècte d’un nòu mèdia sus lo modèl de Jornalet

| Dispak
I a quicòm de nòu dins lo monde dels mèdias en lenga bretona. Un jornau en linha ven d’èsser lançat. Se nomena Dispak (desplejar) e se pòt legir sus dispak.bzh. Aqueste jornau es pas destinat a èsser un jornadèir coma Jornalet, per exemple, mas puslèu a tractar de subjèctes de fons. Tot çò qu’es lo parlatòri del monde per charrèiras.
 
A maugrat que la còla de Dispak anóncie que lo novèl mèdia es pas liat amb quin partit, sindicat ou religion que siá, es clar que los redactors son puslèu coneguts en Bretanha per lor engatjament a l’extrèma esquèrra. La còla dels redactors anóncian d’escriure amb un avís “nacionalista breton”.
 
D’un autre costat, l’associacion Keit Vimp Bev, que publica ja las revistas per los enfants Rouzig e Louarnig (equivalentas de las defuntas Papagai e Plumalhon en occitan), e mai que mai lo setmanèir papèir e numeric Ya! an lo projècte de lançar un jornadèir en linha sus lo modèl de Jornalet.
 
 
 
 
Fabien Lecuyer
 
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Quat mai n'i aurà de mèdias aital, melhor anirà. Òsca, amics bretons!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article