Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bretanha: de novels panèls en galò

Doas comunas bretonas an inaugurat de panèls d’intrada de vila en galò. Dins una d'elas, totas las salas de la comuna auràn de noms en aquela lenga

Le Grand Staobin (en francés Saint-Aubin du Cormier) es una comuna fòrça importanta dins l’istòria bretona. D’efièch es aquí que foguèt desfacha l’armada bretona (que i avià 2500 fantassins e balestièrs gascons dedins!) per l’armada de Charles VII, rei de França en 1488 e, per consequent, es a Le Grand Staobin que sonèt l’agonia de l’independéncia de Bretanha.
 
Dissabte passat, lo cònsol màger e lo conselh municipal tornèron ligar Le Grand Staobin amb son istòria bretona en inaugurant de panèls d’entrada de vila en galò, la lenga del país. D’efièch, Le Grand Staobin es en país galò e dins l’èst del país galò ont lo breton es pas jamai estat parlat. La municipalitat de Le Grand Staobin aviá signat la carta “Du galo dam yan, dam vèr” abans.
 
A Termorè, dins lo parçan del Menë (mitan de Bretanha), lo conselh municipal a decidit tanben d’installar de panèls d’intrada de vila en galò, mas en mai d’aquò, totas las salas de la comuna auràn de noms en aquela lenga a comptar del 6 d’abril.
 
 
 
 
Fabien Lécuyer
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Endavant amb força per recuperar Bretanha lo vostre país.

  • 3
  • 0
Julian Clarmont
3.

D'aquelh temp, en Auvernha....res....

  • 4
  • 0
Bernat Casanava Avidos
2.

E i a d'autas avançadas en Occitania ? Panèus en occitan que son prevists en Bearn, en la Comunautat de comunas de Lac-Ortès

  • 3
  • 0
Mèfi! 31
1.

"Cassatz le natural, el tòrna al galò(p)", tè !

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article