Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Decès de Terry Jones, un dels fondadors dels Monty Python

L’actor, realizaire e scenarista galés èra conegut per de filmes coma La vida de Brian o Monty Python e lo Sant Grasal

L’actor, realizaire e scenarista galés Terry Jones es mòrt aquesta setmana a 77 ans. Èra mai que mai conegut per èsser estat un dels fondadors del grop Monty Python e aver realizat de filmes plan famoses coma Life of Brian (La vida de Brian), Monty Python and the Holy Grail (Monty Python e lo Sant Grasal) e Monty Python’s The Meaning of Life (Lo sens de la vida dels Monty Python).
 
Après la dissolucion del grop se consagrèt, principalament, a la television ont finiguèt que realizèt un episòdi de la sèria Las aventuras del jove Indiana Jones producha per George Lucas.
 
En 2016, Jones quitèt la vida publica a causa d’una afasia progressiva, una malautiá cerebrala que l’empachava de parlar e de comunicar normalament.
 
 

   

abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Sénher Vidal de la comarca de Septimània, al Nòrd de Catalonha fòra dels territòris colonizats per França, Itàlia e Monegue, valent a dire Occitània tota
1.

Aquel article me fa pensar que la lenga nòstra dins Occitània tota, de Bordèl fins als Balears, es tanben a se morrir. Vaquí perqué es urgent de crear d'estructuras, fin finala, que nos faràn agir en convergéncia per la condrechaüra dels nòstres. Una escomessa de mancar pas, dins l'encastre de l'Occitània de deman, la de la vida vidanta.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article