Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Còp d’Ala: Occitània vista del cèl, los dimenges sus Viure al País

Piget Prod ven de realizar una sèria documentària: Còp d’Ala. S’agís de vint capítols de cinc minutas que passan los dimenges sus l’emission Viure al País de France 3.
 
Aquela sèria, tota d’imatges aerians, conta l’istòria de l’urbanisme medieval occitan, dels vilatges redonds d’Aude fins a las bastidas, amb sos particularismes, e l’istòria del mond d’aquela epòca. Lo tèxt es escrich e contat pel comediant erudit Pèire Brun.
 
En mai d’aquò, Piged Prod a maites projèctes per 2013: lo rodatge de ficcions novèlas e un casting bèl dins mai d’una vila d’Occitània per recrutar de comediants.
 
 
 
 
Valentin Belhomme

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Cedric de Radio Occitania Tolosa
3.

De bonur blos, tot dins aqueles filmots (de las imatges de l'Amic Bedel, a la votz del Peire Brun fins a la musica del Laurenç Cavalié) buta al pantalh. Aici sem a un nivel de professionalisme rarement capitat, son dignes de la BBC e ço plasent es qu'òm lo pòt fintar sense entendre una quita paraula d'occitan, basta pas que de se daissar portar per las imatges e per la votz del Peire. Amb aquel còp d'Ala, Occitania prend de nautor a mantun sens

  • 2
  • 0
Tomàs
2.

Aquò's un brave trabalh de Piget produccion. Son remirables los imatges ! E la votz de Pèira Brun, quin plaser, quina lenga !!

  • 2
  • 0
cissonet occitània
1.

Una capitada, a primièira vista...
Viste, la seguida !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article