Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens 8 mòrts dins una fusilhada dins una universitat de Russia

La polícia a pogut arrestar l’assassin après lo nafrar amb una bala. Èra un estudiant de l’establiment. Ara se tròba en estat grèu

Tèxte legit

Almens 8 personas mòrtas e 24 nafradas es lo tragic bilanç d’una fusilhada a l’Universitat de Perm, en Russia, a 1500 km de Moscòu. Un jove abilhat en negre e amb un casco s’es passejat per las installacions universitàrias en tirant sus las veituras, las parets e las personas amb una arma longa. La polícia a pogut arrestar l’assassin après lo nafrar amb una bala. Èra un estudiant de l’establiment. Ara se tròba en estat grèu.
 
D’ensenhaires e estudiants s’èran embarrats dins divèrsas salas quand an vist l’orror. Quand la polícia a neutralizat lo tiraire, se son desconfinats e a començat una avaloracion dels damatges.
 
Totas las ipotèsis son possiblas dins l’enquista dobèrta per la polícia a prepaus de la natura de l’atac. Sabèm que l’arma l’obtenguèt lo tiraire d’un biais legal.
 
Es la segonda fusilhada d’aquela mena que se viu ongan en Russia. Al mes de mai, un escolan d’un escòla de Kazan, en Tatarstan, fusilhèt sos companhs de classa, ne tuèt 9 e ne nafrèt 23.
 
Tot aquò aguèt luòc diluns passat, a l’endeman de las eleccions parlametàrias ont lo partit de Putin aviá revalidat sa majoritat e mai perdèsse de sostens.

 




abonar los amics de Jornalet

 



 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article