Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaCarcinLimarga e Segalar Carcinòl

Inaugurat lo “camin de fèrre ciutadan” entre Tolosa e Capdenac

Railcoop recupèra las linhas abandonadas per l’SNCF. Sa primièra linha es de mèrças e contribuirà a reduire la circulacion dels 700 camions que fan cada jorn aquel trajècte

| Railcoop

Tèxte legit

Lo primièr “camin de fèrre ciutadan” de Railcoop es ara una realitat. La cooperativa carcinòla que recupèra de camins de fèrre abandonats inaugurèt diluns la linha entre Tolosa e Capdenac. L’arribada del tren dins la gara carcinòla foguèt quitament retransmesa sus YouTube en dirècte. S’agís d’una linha de mèrças que pòt transportar 900 tonas cada jorn e que contribuirà a reduire la circulacion dels 700 camions que fan quotidianament aquel trajècte.
 
La tòca es de servir una region ont i a d’indústrias de tota sòrta, sustot de metallurgicas e l’aeronautica.
 
Mentretant, Railcoop espèra de metre en servici en 2023 la linha ferroviària entre Bordèu e Lion. Aquí, la cooperativa carcinòla relançarà una autra linha de tren que l’aviá abandonada l’SNCF per tal de concebre de servicis ferroviaris adaptats als territòris.
 
 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Òsca per las asociacions d'aquesta mena !
Se cal rebussar las margas e se metre a l'òbra : i a pas res a esperar de l'Estat. Los anarquistas espanhòls o avián plan encapat.

  • 0
  • 0
Bodiu
1.

Assiau !
Los carcinòls son pas d'arganhòls !

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article