Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mai de 100 000 peisses mòrts dins lo golf de Gasconha per un “accident” de pesca

La ministra francesa de la mar, Annick Girardin, a demandat una enquista

| Sea Shepherd France

Tèxte legit

Mai de 100 000 merluces mòrts son a flotar sus las aigas del golf de Gasconha. Foguèron descobèrts dijòus passat a 300 quilomètres al larg de La Rochèla per l’ONG Sea Shepherd. L’ONG precisa que quatre naviris usina opèran dins la zòna, dont lo Margiris, lo segond chalutièr pus grand del Mond, enebit en Austràlia.
 
L’associacion que representa lo Margiris a reconegut dins un comunicat qu’es estat un accident a causa de la rompedura del ret que lo tirassava lo chalutièr. A mai, precisa que los accidents d’aquela mena son plan excepcionals.
 
Totun, Sea Sehepherd assegura qu’es pas un accident mas qu’es intencional: se serián desfaches de 100 000 peisses ja pescats mas escartats per de critèris de pesca. De soslinhar qu’aquela practica es enebida per las leis de pesca de l’Union Europèa.
 
Aqueles tartanièrs emplegan de rets de mai d’un quilomètre, una practica fòrça criticada pels ecologistas.
 
Los peisses mòrts son una sosespécia de merluç emplegada per far de produches coma lo surimi.
 
La ministra francesa de la mar, Annick Girardin, a qualificat los imatges de “chocants”, e a anonciat que dobririá una enquista.

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article