Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Grèu escambi de tirs de missils entre las doas Corèas

Lo primièr ministre japonés remarca que Pyeongyang agís a un “ritme sens precedent”

Grèu escambi de tirs de missils entre las doas Corèas. La Corèa del Nòrd a provocat lo senhal d’alarma amb lo lançament de mai d’una vintena de missils balistics e una centena de fuòcs d’artilhariá. D’un caire, Pyeongyang a violat un còp de mai las aigas japonesas. D’autre caire, an tirat 17 missils dins la mar dont un es pervengut dins las aigas de la Corèa del Sud, a 57 km de sa còsta orientala. Seol o a considerat coma una “invasion territoriala” e i a respondut en lançant tres missils aire-tèrra dins las aigas territorialas de la Corèa del Nòrd.
 
Seol acusa Pyeongyang de violar los acòrdis militars e a ordenat a l’armada de demorar en estat d’alèrta. Lo president sud-corean, Yoon Suk-yeol, a convocat lo conselh nacional de seguretat, e a demandat una responsa energica a quin assag significatiu que siá d’invasion del territòri.
 
Per quant al primièr ministre japonés, Fumio Kishida, a confirmat que lo país aviá ja presentat una nòta de protèsta a l’ambaissada nòrd-coreana a Pequin, e a remarcat que Pyeongyang agissiá a un “ritme sens precedent”.

 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article