Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lemosin: an condemnat un cap de chantièr per de vexacions racistas

Divendres passat se condemnèt a un an de preson un cap de chantièr del País de Vinhana per aver umiliat e tustat, amb violéncia, pendent dos ans, un obrièr negre.
 
Lo condemnat deurà indemnizar la victima amb 6000 èuros per damatges e 500 èuros per prejudici estetic. Tanplan donarà 1000 èuros a SOS Racisme e 1500 èuros a la Caissa Primària d’Assegurança Malautiá (CPAM) per la presa en carga medicala de la victima.
 
Al moment de l’audiéncia, lo 13 de setembre, lo parquet demandèt 18 meses pel condemnat, un cap de còla de 39 ans d’origina portuguesa, de prenom Victor (coneissèm pas son nom d’ostal), que compareguèt per de faches de secutament e de violéncias fisicas d’una granda brutalitat contra un dels sieus subaltèrnes. La victima, que son prenom es Séraphin (ne coneissèm pas tanpauc lo nom d’ostal) e qu’a 48 ans, denoncièt dins sa declaracion, en sanglotant, de nombrosas injúrias racialas, d’umiliacions e de còps de malhet.
 
Victor neguèt las acusacions en reconeissent solament qu’el èra un cap de còla “dur, perfeccionista e exigent”. Mas las declaracions dels obrièrs de la meteissa entrepresa confirmèron l’acusacion: “Victor lo tractava de tròç de negre, de monin”, “li aviá versat de la chauç sus lo chap per l’umiliar”, “li demandava de gratar los jonchs, de manipular lo mortier sens gants”...
 
L’enquèsta a mes en evidéncia tanben que Séraphin aviá recebut de còps de tibla, de còps dins los testiculs, de traches de pèiras e de projeccions d’acid diluit.
 
Séraphin explicava a sa femna que sas feridas èran a causa del trabalh o d’accidents.
 
Un jorn, après dos ans de vexacions, Séraphin contactèt SOS Racisme, que “l’ajudèron a desculpabilizar”, segon l’avocata Nathalie Préguimbeau, que l’a acompanhat dins un long percors judiciari.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

"Dur, perfeccionista e exigent": totes los torcionaris an lo meteis discors. Un an de preson es pas car pagat per un animal d'aquel calibre.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article