Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las eleccions regionalas e departamentalas dins l’estat francés se repòrtan a decembre de 2015

| http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Rama
Las eleccions regionalas e departamentalas de l’estat francés, qu’èran previstas per març de 2015, seràn reportadas a decembre de la meteissa annada, segon çò que raportèt ièr lo pòrtavotz del govèrn francés, Stéphane Le Foll.
 
Lo president francés, François Hollande, aviá ja demandat a Manuel Valls, lo 6 de mai passat, d’accelerar la reforma territoriala per la veire arribar abans aquel vòte.
 
Donc, en decembre de 2015, veirem dins l’estat francés d’eleccions regionalas amb lo nòu decopatge que prevei una França metropolitana fòrça mai centralizada, amb 14 regions en plaça de las 22 existentas.
 
Ara: aquelas eleccions venián d’èsser reportadas de 2014 a 2015 per evitar un nombre tròp seguit d’eleccions. L’oposicion i vei una manòbra per limitar l’amplor d’una possibla desfacha a las eleccions senatorialas de setembre que ven.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article