Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Quand lo “parkour” ja se practicava dins los ans 1930

Un vidèo mòstra l’estonant gaubi fisic d'un òme als Estats Units

Lo “parkour”, o art del desplaçament, es una practica que dins las darrièras annadas es tornarmai de mòda e que consistís a se desplaçar per l’entrevescament urban o natural en despassant los obstacles amb de sauts e en emplegant pas que lo còrs coma ressorsa. Òm nomena sovent David Belle coma creator d’aquela disciplina, mas de verai i aviá de gents que practicavan aquel espòrt dempuèi longtemps, e mai s’òm lo nomenava pas “parkour”. Un exemple es aqueste vidèo que vos ofrissèm ont se pòt veire las estonantas valentiás d’aquel òme dels ans 1930 del sègle passat.
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

N'hi ha que semblon dragons de paret que s'enfilon per totas bandas. Realment hi ha personas que venon dels rectils o dels simis, vet aquí un bon exemple.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article