Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Interpretar Mickael Jackson en quíchoa, una bèla reüssida per la lenga

La jove cantaira Renata Flores Rivera es venguda la sensacion dels rets socials per sas versions de cançons conegudas interpretadas en quíchoa

| Renata Flores Rivera
La jove peroviana Renata Flores Rivera, dins sos 14 ans, es venguda la sensacion dels rets socials per sas versions en lenga quíchoa de cançons fòrça conegudas. Lo vidèo de la version quíchoa de la cançon The Way You Make Me Feel, de Michael Jackson, enregistrat dins lo sit inca de Willkawaman, a despassat de luènh lo milion de vesitas sus YouTube.
 

 
 
Es la maire de la jove cantaira qu’aguèt l’idèa, segon çò que rapòrta Global Voices. Ela trabalha per l’Associacion Culturala Surca dins un programa nomenat “Los joves tanben parlam quíchoa”, amb la tòca de difondre l’usatge de la lenga autoctòna. Aquela associacion, que se fondèt fa 11 ans, trabalha dins la prevencion de las drògas e dins la difusion de la lenga del país demest los joves del departament d’Ayaquchu, e capita pro ben en emplegant l’art coma aisina de conscientizacion.
 
De fach, los comentaris sul compte Facebook de la jove cantaira son majoritàriament positius. E sus Twitter se parteja ja la version en quíchoa d’un autre classic del rock: The House Of Rising Sun de The Animals.
 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

lo canonge de misericordia
3.

a ieu m'agradarà lo jorn que lei cançons de M. Jackson saràn cantadas dins lo lengatge dei sords-muts, coma fòrça cançons d'aqueu monde que s'ameriton pas d'estre escotadas, tant lei paraulas son miserabilistas e la musica epilecptica -lo mau de la terra, que li disèm. E quichoa, quicha que quicharàs !

  • 1
  • 5
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
2.

Lo Quechua s'amerita quicòm de plan mai ric e preciós, de plan mai enrasigat e universal que non pas una sansonha comerciala estatsuniana ! Mas li perdoni, ieu, a la cantaira, ja que sembla àngel… un àngel que parla la lenga del cèl. Clar !

  • 6
  • 1
lachaud
1.

A! si me demorava un aer, una chanson, una musica de mas originas occitanas auria pus aquela dolor que me dich que sabe pus d'ente sei e auria pus paur dau monde. Mas lo pair credava 'la chanson, la musica, lo pates quo es pas çò que me fai viure"

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article