Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Camurac: un noiriguièr assassinat

L’assassin presumit se suicidèt qualques oras puèi. Un diferent entre los dos òmes sus la reparticion de las parts socialas d’un GAÈC seriá a l’origina del crime

| Kliek
Divendres passat, 4 de setembre a miègjorn, a Camurac (País de Saut Lengadocian) un grop d’agents immobilièrs que vesitavan de terrens a despart del vilatge en companhiá d’un vesin ausiguèron de còps de fusilh tirats a un centenat de mètres. Se precipitèron cap a ont venguèron las detonacions al ras d’una jaça e lai descobriguèron que qualqu’un aviá tirat sus Olivier Bedos, un noiriguièr plan conegut dins la region per la qualitat de son trabalh. L’assassin aviá tirat sus sa victima qu’èra assetada dins sa veitura a travèrs del parabrisa.
 
Los pompièrs arribèron rapidament sul luòc e li provesiguèron los primièrs secorses, mas de badas, Olivier Bedos, paire de tres mainatges, ja èra defuntat de las balas qu’aviá recebudas en plen pitre.

Qualques minutas abas l'agression, l'assassin aviá amenaçat sa victima e sa femna per telefòn. Es en fugissent en veitura qu'Olivier Bedos tombèt sus l'embuscada tenduda per son agressor. S’agissiá de Jean-Pierre Fabre, noiriguièr el tanben, associat d’Olivier Bedos dins l’encastre d’un GAÈC, e abitant lo vilatge vesin de Montalion.

Amb l’ajuda d’un elicoptèr la gendarmariá entamenèt alara una caça a l’òme per trapar l’assassin que s’èra escapat. De lor costat los abitants del ròdol se metèron en cèrca del fugitiu. A 19h l’assassin —presumit— foguèt trobat a qualques centenas de mètres de son domicili ont viviá amb sos parents. S’èra suicidat amb un fusilh.
 
Sembla qu’un diferent entre los dos òmes sus la reparticion de las parts socialas del GAÈC siá a l’origina del gèst de Jean-Pierre Fabre. Aqueste assassinat a completament trebolat la comunautat del País de Saut que la familha Bedos i es plan coneguda e respectada: lo paire de la paura victima ne foguèt mètge pendent plusors decadas. Aqueste assassinat, que pausa de nombrosas questions, daissa una familha dins la pena mai extrèma e la populacion de tot un parçan macada e nafrada.




Loís Vidal

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

Los assassins existissun, aquò es una realitat, e és una malaltia mental, que me sembla que es diu esquisofrenia . Un sadomassoquisme duit a las darrieras conseqüències. e moltes vegadas no ho semblan, Déu mos guard de caure en mans d'un d'aquestes. El component massoquiste es que se suicidà després d'haver fait lo mal.

  • 1
  • 0
anonim
1.

Benlèu que cal corregir a la fin : doas familhas son dins la pena ara, que me sembla qu'i a dos mòrts, non ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article