Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Una novena planeta dins lo Sistèma Solar?

De cercaires de l’Institut de Tecnologia de Califòrnia dison que n’an detectat de pròvas a las confinhas del nòstre Sistèma Solar

La Planeta Nòu segon una vista d’artista
La Planeta Nòu segon una vista d’artista
Los cercaires Konstantin Batygin e Mike Brown, de l’Institut de Tecnologia de Califòrnia (Caltech), dison qu'an trobat de pròvas, a las confinhas del Sistèma Solar, d’un objècte que poiriá èsser una novena planeta. L’an pas pogut observar. Mas an detectat que cèrts objèctes dins la Cencha de Kuiper, delà Neptun, an d’orbitas perturbadas que senhalan que cal cercar una planeta novèla dins una certana direccion. Calculan que çò que li dison la Planeta Nòu auriá una massa dètz còps mai granda que la de la Tèrra e qu’orbitariá vint còps mai luènh del Solelh que Neptun.
 

 

 
 
 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega". Igualda (PP.CC.)
4.

Que maco, cada dia som mès, ai que no esten sols! I que estem donant in imatge pèssima a els altres amb el nostre comportament.
I si ens replantegem quatre coses, ja tocaria.
L'Ernest, El tàrrega".

  • 0
  • 0
Francesc Palma
3.

Dison e tornan a dire, son una colha de pagats que volen pas perdre la poltrona oficiala. E dison lo que los daissan dire, pas lo qu' es verai.

  • 0
  • 0
Matiàs Karkà
2.

AN TRAPAT "OCCITÀNIA", LA PLANETA DELS GARROLHAIRES!

  • 2
  • 0
Oli
1.

Aqui, l'an trobada, es Nibiru/Nemesis, la/lo planeta que devia tustar la Tèrra en 2012. Quora passarà donc pr'aqui ? A a, i sèm, la fin del temps arriba. E doblidètz pas, la Tèrra es plata e Jupiter es un vaissèl espacial gigant plen d'extra-terrèstras ! ;)

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article