Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo bilhet de banca mai polit del Mond

Los membres de la Societat Internacionala dels Bilhets de Banca (International Bank Note Society) vòtan cada an per los melhors dessenhs de bilhets bancaris del Mond entièr

E mai se nos avisam pas de la beutat dels bilhets de banca, la Societat Internacionala dels Bilhets de Banca (International Bank Note Society, IBNS) se consagra a los estudiar e los colleccionar. Cada an, los membres de l’IBNS distinguisson los mai polits. L’an passat lo guierdon revenguèt al bilhet de cinc dolars neozelandeses.
 
Aquel bilhet bilingüe anglés-maòri, amb la cara del famós alpinista Edmund Hillary d’un costat, e un pingüin de l’illa antartica de Campbell de l’autre, s’es impausat ongan en fàcia del bilhet de vint coronas de Suècia, del de cent robles de Russia, del de vint mila tenges de Cazacstan e del de cinc liuras de la Banca Clydesdale d’Escòcia.
 
Dins un comunicat, lo cap de la Resèrva de Nòva Zelanda, Geoff Bascand, se mostrèt fièr del guierdon e arborèt, al delà del dessenh, las mesuras de seguretat que conten: “Lo bilhet incorpora qualques unes dels sistèmas de seguretat mai avançats del Mond, mentre que mòstra d’un biais preciós l’istòria, la cultura e lo patrimòni de la Nòva Zelanda”.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

No està pas malament entretenir-se amb la belhesa, totas las causas se poden far mai polidas se om vol.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article