Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los dètz ans de l’assassinat d’Anna Politkovskaia

La cronicaira pus critica amb lo govèrn de Putin d’alavetz foguèt fusilhada dins son ostal lo 7 d’octòbre de 2006

Divendres passat, se complissiá los dètz ans de l’assassinat de la jornalista russa Anna Politkovskaia. La cronicaira pus critica amb lo govèrn de Putin d’alavetz foguèt fusilhada dins son ostal lo 7 d’octòbre de 2006.
 
Quand foguèt assassinada, la jornalista èra a mand d’alestir un article entitolat “Te designam terrorista”, que deviá èsser publicat dins Novaia Gazeta. Dins aquel article, Politkovskaia met en evidéncia los metòdes policièrs dins la lucha contra lo terrorisme en Chechenia. Segon la jornalista, las acusacions se fan sens rigor e ela ne presenta de testimònis de primièra man espantoses. Lo jornal Vilaweb prepausa una traduccion d’aquel article en catalan, facha per Marta Ter, de la Liga dels Dreches dels Pòbles.
 
En mai d’aquò, Vilaweb prepausa tanben una transcripcion traducha en catalan de la darrièra intervencion de Politkovskaia a Ràdio Svoboda, dos jorns abans son assassinat. La jornalista parlèt d’un article de Iulia Latynina sus Ramzan Kadyrov, l’òme de Putin en Chechenia. Dins son intervencion, Politkovskaia acusèt Kadyrov de practicar una politica sistematica de tortura. D’aquela entrevista Vilaweb ne prepausa una transcripcion traducha en catalan.







Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Me'n oblidava de L'Imperi, s' aparegués a un diari: "Te designam terrorista" ,referin-se al president. Las afusselhades que tueron als Kennedys serian pas res, la CIA e l'FBI disparant amb foc crosat sobra la paura femna ,amb la col·laboració de la màfia.

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

Vejam que passaria a l'UE: se a Merkel un diari li digués "Te designam terrorista". Ho sabi pas? Però segur que rebria de valent. Se passàs a Espanha ja no se publicaria, l'acusarien de terroriata , li farien un judici com a Otegui, per ficar lo a la preson 6 ans. A França l'acusarien de retrassat mental e de suicida. A Italia de ser de la camorra.... De tota manera voli pas defensar la mort de nengun.

  • 1
  • 1
Lo raiòu Cevenas
1.

Me rapèle ce que d'aquel temps li arrivèt, pechaireta ! Ne'n seguère maucoradàs ieu. Geinava, embèstiava quela femna, qu'èra una jornalista vraia, liura. E denonciava de situacions (coma tant d'autras d'en pertot dinc lo monde) que ne'n sauprem pas jamai los detalhs, mès una version istorica falsificada e repapiada de lònga per de mèdias de mai en mai servidors dals poders en plaça.

Un oficièr nazi fòrça coneissegut (que me'n rapèle pas lo nom) diguèt en son temps : "Una messòrga repapiada dètz còps demòra una messòrga. Repapiada dètz mila còps, ven una veritat."

Atencion, pòples encara pro liures ! Se fai temps que sortiguetz de vòstre atupiment !

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article