Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Crisi umanitària en Haití a causa de l’auragan Matthew

Per ara, lo bilanç es de 900 mòrts en Haití e 10 als Estats Units. En Cuba a provocat de nombroses degalhs mas pas de mòrts

| UNICEF
Mai de 900 personas mòrtas es lo tragic bilanç del passatge de l’auragan Matthew per Haití, mentre que las còlas de socors e las agéncias d’ajuda contunhan de trabalhar per arribar als endreches mai acantonats.
 
L’auragan, que passèt per Haití dimars passat, portèt de vents de mai de 150 quilomètres per ora e de pluèjas torrencialas. Mai de 3200 abitacions son destruchas, 15 000 personas desplaçadas, tanben s'es perdut las culturas agricòlas e s'es negat los animals. La chifra aumentèt considerablament dijòus après que las aigas reculèron e comencèron de daissar a la vista de mai en mai de cadavres.
 
Ièr dimenge, lo Mattew davalèt en categoria 1 e contunha de s’afeblir. Mentretant, a daissat dètz personas mòrtas dins los estats de Florida, Georgia e de Carolina del Nòrd. En Carolina del Sud a provocat de fòrtas inondacions.
 
L’auragan tanben traversèt Cuba en provocant de nombroses degalhs e en daissant de mond sens ostal. Mas sembla que i auriá pas provocat cap de mòrt. Cuba a mandat una còla de 38 mètges a Haití per ajudar a la lucha contra las epidemias.
 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Haití prop de 900 morts.
Florida 10 morts.EEUU
Santo Domingo 4 morts
Cuba 0 ,cap mort.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article