Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Egipte: importanta descobèrta d’un jaç de gas dins lo dèlta de Nil

La societat francesa Total a descobèrt un grand depaus de gas dins sa concession de North El Mahala, dins lo dèlta de Nil en Egipte, çò rapòrta l’agéncia italiana Agenzia Nova que mençona de fonts intèrnas de la companhiá egipciana Egas.
 
Lo jaç es situat près de la vila d’Al Mahalla, dins lo governorat de *Gharbia, a aperaquí 75 quilomètres al nòrd del Caire, e conten de grandas resèrvas de gas natural. Segon aquelas informacions, las operacions de perforacion començaràn a comptar del mes de març venent.
 
La companhiá francesa d’energia Total a exprimit son interès dins los darrièrs meses per aumentar sos investiments en Egipte e espandís sas activitats dins lo país, en cooperant activament dins lo sector de l’energia.
 
La primièra preséncia de Total en Egipte la cal cercar dins los ans 1980 amb la descobèrta de qualques jaces de gas natural. Pasmens, a causa de la bassa demanda del gas, la companhiá aviá arrestat sas activitats d’exploracion e de produccion al començament dels ans 1990, mas, en mantenent l’afar de la venda de produches rafinats e d’estacions de servici, que son ara aperaquí 230.
 
L’an 2010, Total ganhèt una nòva concession e tornèt començar sas exploracions en aquel país. Dins los darrièrs ans, la societat a realizat un vast estudi per cercar de depauses e entamenèt, a la fin de 2013, la perforacion d’un potz, mas aguèt pas de succès.
 
Total respondèt a l’ofèrta que li faguèt l’entrepresa estatala egipciana Egas, a la fin de 2013, per obténer una concession dins lo blòc sus la còsta de North El Mahala, dins lo dèlta de Nil.

 
 
Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat, amb qui Jornalet ten un acòrdi de cooperacion

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

fabre muret
2.

E l'ENI a ja trobat un jaç fòrça important de gas a las bòlas de las aigas comunas ambe las d'Israèl. ( mas mai dificil a espleitar) Cò que fa qu' Egipte va venir un dels productors majors de gas , que vendrà autò sufisenta ( qu'Egipte ten mai de 100 milions d'estatjants) , e que Israèl dèu se far un crotz sus la possibilitat de vendre de gas a Egipte ( coma imaginavan) vist que n'an trobat de jaçes importants en çò seu. Solide que s'en troba gaireben de pertot al torn de Chipre dins las aigas de Turquia, de Syria , de Liban, d'Israèl, de Chipre sud (Grècia) es a dire que s'aprepara una brava "fuòc d'artificis" dins aquel rodol de la Mediterranèa? Mas serà al nom de la democracia, (coma de costuma) e del monde liure. Cal remarcar que las guèrras dins l'Orient Mejan e las (semblas) primas arabas, puèi las guèrras tarriblas que ne patissan, empachan pas l'aur blau o negre de rajar.

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Son las rèstas d'un pet del Ramsès que manjava tròp de lentilhas e qu'aviá de gases.

  • 1
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article