Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L'artista dissidenta chinesa Liu Xia es arribada en Alemanha

Veusa del prèmi Nobel de la Patz Liu Xiaobo, se trobava en residéncia susvelhada en China

| Spiegel
L'artista chinesa Liu Xia, veusa del prèmi Nobel de la Patz Liu Xiaobo, es arribada a Berlin. En China se trobava en residéncia susvelhada dempuèi uèch ans, e mai l'acusèsson de pas res. Segon lo govèrn chinés, Liu Xia èra dispausada a morir per protestar, e es anada volontàriament en Alemanha per se sometre a un tractament medical.
 
E mai se cap de procedura judiciària èra dobèrta contra ela, Liu Xia èra amudida e perseguida per la polícia per èsser estat al costat de son paure marit, mòrt fa un an en preson. Dempuèi alavetz s'èran multiplicadas las cridas per que lo govèrn chinés permetèsse a Liu Xia de partir.
 
Liu Xia s'es consagrada a divèrsas arts, sustot la poesia, la pintura e la fotografia. Sas fòtos en negre e blanc son fòrça influenciadas per la calligrafia chinesa, qu'es lo ponch de partença de las arts en aquela cultura, e per ela son l'esplech per defendre la libertat d'expression.
 
Liu Xia a quitat China paucas oras après una reünion a Berlin entre lo primièr ministre chinés, Li Keqiang, e la cancelièra alemanda, Angela Merkel.

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article