Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

Niça: lo primièr food-truck del país

| Clémentine Layrisse
En plaça del tradicional fast-food qu’ofrís aquel tipe d’establiments mobils, lo parelh niçard Clémentine e Julien Layrisse an agut l’idèa de servir de produches del país. Aital, “Lo Bus d’Aquí” ofrís de pans banhats, de pissaladièras, de pastissons de bledas, de capon e quitament de plats del jorn.
 
Al delà, los Layrisse ofrisson de qualitat. “Tot es preparat en amont, dins lo nòstre laboratòri culinari, dins lo respècte dei règlas d’igièna”, çò explica Julien a Nice Matin, en precisant la qualitat dels produches e lor origina de proximitat: “per lo lieume, trabalham emb lu agricultors de la plana de Var. Preferissèm ronhar dins lo nòstre marge mas crompar de produchs de qualitat dins la linha dau nòstre ancian restaurant”.
 
Los restaurators niçards an encara mai d’idèas, e al delà de la sòca, lèu prepausaràn las fregidas de panissa.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

marcel Beaulac
2.

Bona ideia egau ! Longa vita a Clementina e Julian

  • 1
  • 0
Mathieu Castel Marselha
1.

Mmmm. M'estonariá que siegue lo promier. Me ramenti d'aguer vist un camion d'especialitats niçardas a Barcelona de Provença. Coma lo tipe fasiá tot parier lei valadas qu'anavan a Niça, l'idèa es pas nòva.

E lei camion que fan de mangiscla existon despuei un cinquantenat d'annada en Provença. Ara que son de mòda a París son estats batejats "Food Truck" per li donar l'embarnís de la modernitat.

Mèfi de pas tombar dins l'engana parisianista.

  • 10
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article