Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montalban: an abatut amb sièis balas una vaca que fugissiá lo tuador

| Jacme31
La polícia francesa tuèt divendres passat, amb sièis balas, una vaca de raça lemosina que s’èra escapada dels tuadors de Montalban (Bas Carcin).
 
La vaca, que semblava d’anticipar son avenir dins lo tuador, reüssiguèt a fugir un dels enclauses del tuador carcinòl e correguèt cap al centre vila, puèi long de Tarn fins arribar al quartièr de la gara ferroviària e ensagèt d’escapar pel camin de fèrre, çò que faguèt arrestar los trens pendent 20 minutas.
 
Segon La Dépêche, perseguissián l’animal los pompièrs, la polícia municipala e la polícia estatala, en mai del personal de l’SNCF e del tuador. Un veterinari ensagèt de l’anestesiar amb l’ajuda d’un fusilh tirant de seringas ipodermicas. “Mas en luòc de s’endormir, la vaca s’agitèt mai encara”. Es aquí que la polícia decidiguèt de la fusilhar.
 
De ciutadans montalbaneses, que son pas brica d’acòrdi amb aquela decision de la polícia, an lançat una peticion per demandar d’explicacions.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

JC Dourdet
10.

#9 ??

  • 0
  • 0
Òlo Pujòlo
9.

#3 Era alternatiua qu'ère eth tuador. Tant melhor morir damb dignitat

  • 0
  • 0
Pascau
8.

#6 Aquò dit lo tèxte de la peticion n'ei pas briga pèc e que ditz a puish près çò qui dises en parlant de la "bravora" de la bèstia qui auré meritat que la deishèssen víver...

Mes ua bèstia e dèu meritar la nosta admiracion abans que reconeishiam qu'a lo dret de víver?

(Ok, que repepii suu vegetarisme mes tà jo qu'ei important e ne repepii pas mei que los qui repepian sus l'independentisme...)

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article