Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Pfizer ocultèt qu’un de sos medicaments preveniá la malautiá d’Alzheimer

Una còla de cercaires o descobriguèt en 2015 e demandèt d’entamenar d’ensages clinics, mas la societat o refusèt

Una còla de cercaires de la societat Pfizer descobriguèt en 2015 qu’un de sos medicaments preveniá la malautiá d’Alzheimer dins un 64% dels cases, çò publica The Washington Post en se demandant “perqué o expliquèron pas al Mond?”
 
Sembla que la rason seriá estada economica. De verificar l’eficacitat del medicament requerís d’ensages clinics fòrça cars, de mai d’80 milions de dolars e justament per aquela rason Pfizer decidiguèt d’o recercar pas. Los mètges interrogats pels jornalistas de The Washington Post critican que la societat aja pas publicat aquelas donadas, car lor auriá permés d’espandir lors coneissenças sus aquela malautiá.
 
De son latz, Pfitzer afirma que las informacions obtengudas aurián pogut mostrar un camin erronèu als cercaires, car lo medicament arriba pas dirèctament al teissut cerebral. Ça que la, las criticas dison qu’almens se seriá pogut publicar las donadas per dobrir la pòrta a d’autras recèrcas qu’aurián ajudat la comunautat scientifica.
 
La potinga en question es comercializada per tractar l’artriti. Quand los recercaires s’avisèron que tanben redusiá las probabilitats de patir la malautiá d’Alzheimer, demandèron d’entamenar d’ensages clinics e d’esprovar lo medicament en qualques milièrs de pacients, mas la societat o refusèt. Aquel refús coïncidiguèt amb l’anóncia de Pfizer de barrar sa division de neurologia que metiá fin al brevet d’aquel medicament, per çò qu’intrava en concurréncia amb los medicaments generics.

 
 

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

Ocultèt o oblidèt?
Cossí se sonava ja Alöysius ? A ! Alzheimer ! Of !

  • 3
  • 0
francesc palma
1.

Lo capitalisme es una puta merda e entre elas aquesta manera inumana de portar-se. Unicament importan los diners.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article