Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Provença

Auratges tragics dins l’èst de Provença e dins lo Comtat de Niça

Almens quatre personas serián mòrtas a causa dels aigats. En Ligúria es tombat un pont de l’autoestrada A6

| Nice-Matin
Las fòrtas pluèjas que tombèron aquesta dimenjada sus l’èst d’Occitània an provocat de tragèdias e de catastròfas al país. Almens quatre personas son mòrtas, dont un parelh d’abitants de Grassa, que los an trobat mòrts dins lor veïcul, e un òme a Cabassa (Brinholenc). Un dels imatges pus esglasiants d’aquel tempèri es lo d’un ostal de Boion (País de Grassa) copat en dos per un torrent de fanga après un esbodenament.
 
 
Los degalhs dins l’èst de Provença e dins lo Comtat de Niça son grèus, Nice-Matin ne fa un seguiment.
 
 
Un pont de l’autoestrada tombat en Ligűria
 
Un pont de l’autoestrada A6 en Ligúria tombèt aqueste dimenge passat a causa dels auratges. Lo pont aviá una longor de 50 mètres e se trobava a l’entorn de Savona, sus l’autoestrada que jonh la còsta ligura amb Turin. Per ara, sembla que i a pas de victimas. 
 
Segon lo president regional, Giovanni Toti, avián barrat la circulacion dins l’autoestrada a causa del resquilhatge del terren, que provoquèt la casuda del pont. Aquel resquilhatge a tanben destruch una estrada locala.
 
 
Ara, la societat SIAS, que gerís l’autoestrada, a dobèrt una enquista per avalorar la situacion.
 
Fa un an, tombèt un autre pont d’autoestrada, aquel còp près de Gènoa, en causant la mòrt de 43 personas.
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article