Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Brasil: Bolsonaro barra una television publica perque seriá “esquerrista” e promouriá “l’ideologia del genre”

A mai, a dich que Paulo Freire, un dels principals pedagògs de la cadena, es un “energumèn”

| TV Escola
Lo president de Brasil, Jair Bolsonaro, a barrat la television publica TV Escola en anullant l’acòrdi que lo teniá l’administracion amb l’associacion que gerís la cadena educativa. Segon Bolsonaro, èra una television “esquerrista” que promoviá “l’ideologia del genre”.
 
“Coneissètz la programacion de TV Escola? Deseduca. Èra una programacion totalament d’esquèrra, d’ideologia del genre. D’argent public per l’ideologia del genre. Aquò o cal cambiar”, çò diguèt lo president pendent una conferéncia de premsa. En mai d’aquò, Bolsonaro afortiguèt que Paulo Freire, un dels principals pedagògs de la cadena, èra un “energumèn”, çò rapòrta O Globo.
 
Es atal que Bolsonaro a mes lo ponch final amb l’acòrdi que l’administracion teniá amb l’Associacion de Comunicacion Educativa Roquette Pinti (ACERP) en disent que los limits temporals del contracte èran pas clars. L’acòrdi èra d’aperaquí 70 milions d’èuros que, segon lo cap de l’executiu brasilièr, èran pas que “de milions getats dins las escobilhas”.
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
5.

Vol una television en mans del capitalisme que no li pugan dir qu' es un impostor.

  • 0
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch
4.

#3
Vertat que son genrats cap de borra aicestes....

Pas que de malastres ! Es atal que nos trigossam tota la rafatalha pegósa e suzolenta d'esquèrra e d'ultrà esquèrra 1% a las eleccions, sem al berle de la granda capitada per cabussar dins lo tomple del desbrembe.

  • 3
  • 5
Casau Dessús Lac Audejòs
3.

A noste non cau pas cap de Bolsonaro. Qu'avèm dejà un Ofici Public de la Lenga Occitana que barra los mèdias en occitan

  • 5
  • 0
oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Apraquital, tresena tenda apèi lo tuc còsta lo riu ont se banhan nusas las zègas a negrenuèch
2.

L'ideologia del genre : Segur aquò salvarà la lenga occitana, cap de dobtes !

  • 5
  • 6
Pitaluga
1.

En cò nòstre son mai finòchos. Barran pas le television, barran tant coma pòdon l'accès de las voses discordantas al fenestron. E se per cas n'i a una qu'i arriba, l'entrevistaire quita pas de parlar e de repetir la question trapèla mentre que l'entrevistat ensaja d'expausar sos arguments. Es un biais de borrolar los messatges portaires d'idèas que desrengan l'oligarquia.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article