Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

L’Union Europèa retira de sas institucions los simbòls del Reialme Unit

Lo Conselh Europèu a tanben levat l’“Union Jack” de sas installacions, après quaranta sèt ans al sen de la comunautat europèa

Divendres passat, tanlèu que se foguèt fach efectiu lo Brexit, las institucions de l’Union Europèa retirèron la bandièra del Reialme Unit de sas bastissas, issada fins ara en totes los luòcs protocollaris coma simbòl d’un dels estats membres.
 
La nomenada “Union Jack” que se brandava a l’intrada del sèti del Parlament Europèu a Brussèlas foguèt levada devèrs 20h e desenant serà expausada dins l’Ostal de l’Istòria Europèa, un musèu que l’UE dobriguèt al public en 2017 en aquela vila. Las autras doas ensenhas issadas dins l’eurocambra, compresa la que se trobava dins l’emicicle, seràn servadas pels servicis de protocòl.
 
Lo Conselh Europèu a tanben trach de sas installacions los senhals del Reialme Unit, après quaranta sèt ans al sen de la comunautat europèa. Vejatz aquel retirament a la television valenciana À Punt.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article