Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: los Dragons an las dents longas

Lo jorn de sos 25 ans, Benjamin Jullien marca dos ensages pels Dragons Catalans
Lo jorn de sos 25 ans, Benjamin Jullien marca dos ensages pels Dragons Catalans

Aquí lo mes de març que comença. A la mitat del mes, tornarem trapar las confrontacions del campionat NRL en Austràlia, mas ara per ara, demorem concentrats sus Euròpa, Catalonha e Occitània.


Los Dragons refusan de plegar
 
En Superliga, los Dragons èran en desplaçament del costat d’Hull FC; lo primièr temps foguèt equilibrat, fins a la darrièra minuta ont los catalans, coma tròp sovent, encaissèron un ensag: 16-10 pels locals. Las causas se melhorèron pas a la represa e la marca passèt a 28-10 en favor dels angleses. Los catalans contunhèron d’atacar e, amb 3 ensages (Jullien, Drinkwater, Langi) transformats per Maloney, tornèron a nautor d’Hull FC. A doas minutas de la fin, un tombat balhava l’avantatge als Aucèls de Mar. Mas Folau recuperava la palma sul còp de pè de relança: al cap de l’accion lo dobertura Maloney marcava l’ensag e ajustava la transformacion que permetián als Sang e Aur d’arrancar la victòria: 34-29.
 
Dissabte, los Catalans tornaràn trapar Brutus amb la recepcion dels Diables Roges de Salford, batuts aqueste dimenge sus lor pelena per Wakefield: 22-12. Victòrias al defòra tanben per Castleford (28-8 cò d’Hull KR), e Wigan (42-10, co d’Huddersfield). Leeds domina Warrington 36-0 e Toronto contunha son aprendissatge de la competicion en encaissant un 32-0 fàcia a St Helens. Wigan e Castleford son en cap de classament.
 
 
E de quatre per Tolosa
 
En Championship, lo Tolosa Olimpic encadena una quatrena victòria del costat de Whitehaven: 40-4 abans de reçaupre los Dògols de Batley aqueste dissabte a Ernèst-Wallon (6 oras del vèspre). Per celebrar la jornada dels dreits de las femnas, beneficiaràn de l’entrada a gratis per aquela partida.
 
 
Elèit 1: mesa a jorn del calendièr
 
En Elèit 1, èra una dimenjada de recobrament, mas la partida Dragonets-Tolosa foguèt un còp de mai remandada. Albi coneguèt de dificultats per batre Palau que joguèt a 12 (en rason d’un carton roge) mai d’una ora: victòria 34-14 pels tarneses. Vilanòva demorèt mèstre sus sa pelena e bloquèt lo retorn tardiu de Lesinhan: 32-26.
 
Al programa de la dimenjada qu’arriba: un prometeire Lesinhan-Albi al Molin; Carcassona cercarà la victòria a Palau per demorar en corsa per la qualificacion; lo primadièr Limós se mesfisarà d’una esquipa de Vilanòva en forma. Avinhon-Dragonets deuriá èsser una partida equilibrada. Lo dèrbi de Nauta Garona St Gaudenç-Tolosa serà la cinquena partida d’aquesta dotzena jornada.
 
 
 
 
Alan Roch

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article