Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Cort Penala Internacionala met en examen los crimes dels Estats Units en Afganistan

La cort de l’Aia a autorizat la mesa en examen dels presumits crimes comeses en Afganistan a partir del 1r de mai de 2003, e tanben “d’autres delictes sospechats”

La Cort Penala Internacionala (CPI) a permés de metre en examen los crimes de guèrra dels Estats Units en Afganistan. La CPI a anullat una decision prèvia que blocava l’enquista qu’examinarà tanben las accions del govèrn afgan, dels talibans e de la CIA.
 
Es aital qu’aquel tribunal que son sèti es l’Aia a autorizat la procuraira Fatou Bensouda a enquistar sus los presumits crimes comeses en Afganistan a partir del 1r de mai de 2003, e tanben sus “d’autres delictes sospechats” perpetrats dins d’autres estats a partir de julhet de 2002.
 
Los Estats Units fan pas partida de la CPI, mas Afganistan si que n’es membre.
 
De soslinhar l’acòrdi de patz signat dissabte entre los Estats Units e los talibans.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Tot lo que diguet Assange es veritat, e lo primer que s'a de far es posar lo en libertat. Puei ja se veirà lo que se podrà far, que jutgen los crims de guerra e torturas del ionquis en Afganistan e sobretot los de l'Irac es mal de far diria que impossible,si se vol far justicia.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article