Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Corèa del Nòrd: l’aparicion publica de Gim Jeongeun desmentís las rumors

Vint jorns d’abséncia de la vida publica avián creat de rumors de marrida santat e quitament de mòrt

| STR / KCNA
Lo cap d’estat de la Corèa del Nòrd Gim Jeongeun (Kim Jong Un) participèt dissabte passat a un eveniment public après vint jorns d’abséncia qu’avián provocat de rumors sus sa mòrt a causa de sa marrida santat.
 
D’efièch, Gim Jeongeun foguèt present a l’inauguracion d’un sit de fertilizants, çò raportèron los mèdias nòrd-coreans e tanben l’agéncia Yonhap de la Corèa del Sud.
 
Pendent l’eveniment se faguèt la tradicionala aclamacion del dirigent. Aqueste còp, lo public portava de mascas, e mai la Corèa del Nòrd assegure qu’a pas cap de cas de coronavirus.
 
De fach, una de las ipotèsis de la desparicion de Gim Jeongeun èra que foguèsse isolat a causa de la pandemia après sa darrièra aparicion en public l’11 d’abril passat. D’autras rumors avián parlat de malautiás pus grèvas e quitament d’un accident cardiovascular. Pasmens, los imatges del dirigent amb una actitud apasimada, tranquilla e opitimista confirman pas cap d’aquelas ipotèsis.
 
Es pas lo primièr còp que lo cap suprèm de la Corèa del Nòrd despareis, e saique serà pas lo darrièr mentre qu’ensaja d’aténher la tòca que la comunautat internacionala reconesca lo país.

 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Los periosistas pagats per lo sistema ,l'establishment, per l'auto anomenada premsa liura, tenen aquesta nova coma una de las favoritas, segurament ben pagada e recompensada. Las ganas de que estigue malalt lo president d'un país comunista, que segons eles se manjan los nins per berenar de tant dolents que son, seria una gran nova per eles e començarien a dir que la sanitat alà es la pietger del mond, mas aprés de la de Madrid.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article