Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’ÒPLO lança una campanha per promòure l’occitan al collègi

Ven de publicar un desplegant per sensibilizar los escolans a causir d’aprene la lenga del país dins lo segondari

Per promòure l’ensenhament de l’occitan dins l’educacion segondària, l’Ofici Public de la Lenga Occitana (ÒPLO) ven de publicar un desplegant que sensibiliza los escolans e las familhas al costat dels ensenhaires, per tal que causiscan d’aprene l’occitan al collègi, dins los centres que prepausan aquela possibilitat.
 
Pel dessenh de la campanha, l’ÒPLO a consultat de representants del còrs ensenhaire e dels rectorats, las associacions especializadas…. Lo resultat es un document que compila las divèrsas modalitats d’ensenhament a aquel nivèl. Delà una difusion al près del public pertocat, en partenariat amb l’Educacion Nacionala francesa, l’Ofici desira de prepausar a totes (ensenhaires, actors associatius, collectivitats, parents d’escolans) de se n’apoderar.
 
Lo desplegant es tanben disponible en version numerica sul sit de l’ÒPLO.
 
 
 
Podètz descargar lo desplegant en clicant aicí.


 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Geek
8.

Ieu me demandi se i a pas qualqu'un qu'a installat un bòt endacòm, e tre que i a escriut OPLO sul jornalet o sul Facebook, lo robòt comenta automaticament amb un "E La Setmana ?".
Se pòt pausar la question ;-)

  • 0
  • 1
Pitaluga
7.

Es un escande ! L'OPLO s'es desconfinat abans ora !

  • 8
  • 0
Emmanuèl Isopet
6.

#4 Se las chifras vos interèssan, n'avètz aqui (paginas 15 a 20) dins la deliberacion de l'AG del de novembre. AG pletorica estant que dels 8 que forman la "gouvernance tripartite" èran 4 presents contra 2 a la precedenta. Una tala afluença s'èra pas presentada dempuèi octobre 2018. Es pecat d'aver tant d'elegits regionals e tant pauc presents a l'OPLO.
https://www.ofici-occitan.eu/wp-content/uploads/2020/02/Assembl%C3%A9e-g%C3%A9n%C3%A9rale-N%C2%B020-du-26-novembre-2019-vot%C3%A9.pdf

  • 10
  • 1
Franc Bardòu
5.

#4 E mai seriá interessant de saber quantas oras prepausan ara, respècte a çò que prepausavan abans la refòrma dita "dels collègis" qu'aprèstèron los socialistas neoliberals del país d'Hollandia… A cada pas que fan los gonvernants, quina que siá l'etiquèta e la botiga electorala, perdèm e non quitam mai de pèrdre.

  • 14
  • 1
Bernat Casanava Avidos
4.

Qu'ei plan.Que seré interessant de saber lo percentatge de collègis qui perpausan l'occitan.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article