Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Castex recomanda de viatjar pas en Catalonha

Lo primièr ministre a anonciat de refortiments dels contraròtles frontalièrs a causa de la crisi sanitària

La frontièra que separa Comenge d’Aran e Catalonha Nòrd de Catalonha Sud se barrarà pas, pasmens. Lo primièr ministre de França, Jean Castex, a recomandat “vivament” d’i anar pas “fins que la situacion se melhore”, en referéncia a la covid-19. Segon lo primièr ministre, “la situacion en Catalonha mòstra d’indicadors sanitaris degradats”.
 
En mai d’aquò, Castex a explicat que son govèrn refortiriá los contraròtles sus la frontièra per conténer l’epidemia e a dich qu’èra en contacte amb las autoritats catalanas e espanhòlas per limitar los movements de personas entre los dos estats.
 
Maites brots de coronavirus se son estenduts en Catalonha dempuèi lo començament de julhet e tòcan mai que mai las regions de las vilas de Lhèida, Barcelona e Figueres.
 
 
Manuel Valls ne fa un conflicte diplomatic
 
L’anóncia de Castex a provocat una reaccion de Manuel Valls que li a reprochat sus Twitter que mençone Catalonha. “Catalonha es pas un país, deu parlar d’Espanha, supausi?”, çò a dich l’èx-primièr ministre francés e conselhièr municipal de Barcelona en citant lo president francés Emmanuel Macron e lo primièr ministre espanhòl Pedro Sánchez.
 
 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet
 
 

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
1.

L’anóncia de Castex a provocat una reaccion de Manuel Valls que li a reprochat sus Twitter que mençone Catalonha. “Catalonha es pas un país, deu parlar d’Espanha, supausi?” Vesèm ben que l'ase non a encara quitat de bramar. Valls es a Catalonha çò qu'Arnaut Sicre es a Guilhèm Belibasta, e Judàs a Jèsus.

  • 25
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article