Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

París: un tap automobil de 711 km a saturat las estradas qualques oras abans lo confinament

Aquel aument del trafec se poiriá explicar per las sortidas dels parisencs que volián evitar un confinament en vila, e tanben pel retorn de las vacanças escolaras

| @Taimaz
Comencèt anuèch lo segond confinament dins l’estat francés que durarà almens fins al 1r de decembre. Qualques oras abans, la vila de París e tota sa region avián enregistrat un tap automobil de 711 quilomètres que saturèt totas las estradas. Lo confinament començava a mièjanuèch, los problèmas de circulacion se concentrèron entre 18h e 20h.
 
Aquel aument del trafec se poiriá explicar per las sortidas dels parisencs que volián evitar un confinament en vila, e tanben pel retorn de las vacanças escolaras. Pasmens, de soslinhar que i aguèt un engorgament estradièr similar en març passat abans lo primièr confinament e, segon qualques expèrts, la diaspòra parisenca disseminèt la malautiá per tot l’Exagòn. Per aquela rason, fòrça ciutadans franceses critiquèron la mobilitat dels parisencs.
 
Cal tanben soslinhar qu’aqueste còp, lo confinament es estat fòrça pus contestat pels ciutadans que lo de la prima e que d’acamps de protèsta se son tenguts un pauc pertot abans d’èsser dissolguts còp sec per la polícia .

 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Açò es uns dels grans inconvenients de viure en una gran ciutat. Paures. Esperi que Macroneta tamben agui vist ficat en l'enbòs.

  • 2
  • 0
Pitaluga
1.

Lo ratum quita lo naviri.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article