Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ongria e Polonha an blocat lo fons europèu contra la crisi de la covid-19

Los dos estats vòlon que s’anulle lo mecanisme que permet de suspendre las ajudas se s’ataca la libertat de premsa o se se manca a la separacion dels poders

Ongria a opausat son vèto al budgèt, coma o aviá avertit lo primièr ministre Viktor Orbán
Ongria a opausat son vèto al budgèt, coma o aviá avertit lo primièr ministre Viktor Orbán
L’argent del fons europèu contra la crisi de la covid-19, dotat de 750 miliards d’èuros, serà pas disponible lo 1r de genièr de 2021 coma èra previst. Dins una reünion d’ambaissadors dels 27 a Brussèlas, Ongria e Polonha an mes lor vèto a un mecanisme que se deu aprovar a l’unanimitat. La rason n’es que la desparticion d’aquel argent es restacada a l’observacion de cèrtas mesuras democraticas; òr la Comission Europèa a dobèrt de proceduras d’infraccion contra los dos estats.
 
“Ongria a mes son vèto al budget, coma o aviá avertit lo primièr ministre Orbán, perque podèm pas sosténer lo plan jos sa forma actuala qu’assòcia los critèris de l’estat de drech a las decisions budgetàrias”, çò a dich lo pòrtavotz del primièr ministre ongrés, Viktor Orbán.
 
D’efièch, l’acòrdi istoric de l’UE per crear un fons europèu contra la crisi de la covid-19, aprovat en julhet passat, compren un mecanisme que permet de suspendre las ajudas se s’ataca la libertat de premsa o se se manca a la separacion dels poders, mas los detalhs se’n precisèron pas e se devon debatre al Parlament Europèu. Ongria e Polonha avertiguèron alavetz que poirián metre lor vèto a l’acòrdi. Polonha planh que l’acòrdi siá un esplech per quichar lo país del temps qu’Ongria lo definís coma un “cantatge politic”.

 
 
 abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Maignial Galhac
2.

Tant mielhs per França, que pagarà gaireben lo doble de çò que recebrà ambe aquestas "ajudas". Mès veraiament, quuna vergonha d'aparténer a una tala organizacion...

  • 5
  • 2
Bleydh Vilanòva
1.

La revirada de lo message de la UE en paraulas simplas: si ès malaud e m'agrada pas ton president...morís!

  • 3
  • 6

Escriu un comentari sus aqueste article