Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Hong Kong: an encarcerat tres activistas pròdemocracia

Joshua Wong, de 24 ans, es lo quatren còp que l’encarceran, après que venguèt un simbòl del movement pròdemocracia pendent la Revolucion dels Parapluèjas de 2014

Un tribunal d'Hong Kong a fach empresonar los activistas pròdemocracia Joshua Wong, Agnes Chow e Ivan Lam, que son estats condemnats a de penas d’entre 7 e 13 meses de càrcer per aver organizat e participat a una protèsta non autorizada. Las condemnacions arriban dins l’encastre de l’aplicacion de la lei chinesa de seguretat nacionala, facha per reprimir tota mena de dissidéncia dins l’èx-colonia britanica.
 
Los tres activistas son estats declarats colpables de dirigir, far la crida e participar a una protèsta qu’entornegèt lo sèti de la polícia a Hong Kong.
 
En çò que tanh a Joshua Wong, de 24 ans, es lo quatren còp que l’encarceran, après que venguèt un simbòl del movement pròdemocracia pendent la Revolucion dels Parapluèjas de 2014.
 
La jutgessa Lily Wong a soslinhat lo nivèl de planificacion de la protèsta e lo ret que se generèt mejançant Telegram per cridar los manifestants. E mai aja reconegut que s’agiguèt d’una protèsta pacifica, a afirmat que “lo tribunal deu ramentar l’importància de protegir l’òrdre public”.

 
 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
1.

Los jutges chineses an fach un estagi al prèp del poder judiciari espanhòl.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article