Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

59 jornalistas assassinats en 2020, çò deplora l'UNÈSCO

Segon l’organisme internacional, la pandemia de la covid-19 a creat “la tempèsta perfiècha” qu’a afeblit la libertat de premsa pertot

| Unsplash/Jovaughn Stephens
L’UNÈSCO planguèt dimècres passat que pendent l’an 2020 se foguèsse enregistrat l’assassinat de 59 jornalistas per aver fach lor trabalh. D’aquestes, quatre èran de femnas. Segon lo rapòrt de l’organizacion de l’ÒNU consagrada a l’educacion, la sciéncia e la cultura, la majoritat d’aqueles crimes son estats comeses en America latina e en Asia-Pacific amb 22 murtres dins caduna de las regions.
 
Dins lo decenni que sèm a quitar, un total de 888 jornalistas son estats assassinats per aver exercit lor trabalh, segon lo rapòrt publicat. La donada pus esfraiosa es que l’87% d’aqueles assassinats son demorats impunits, çò qu’afeblís la libertat de premsa, segon la directritz generala de l’UNÈSCO, Audrey Azoulay. En mai d’aquò, Azoulay a senhalat que la pandemia de la covid-19 a creat “la tempèsta perfiècha” qu’a afeblit la libertat de premsa pertot.

 


abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Aní a Rio de Janeiro e la sensacion que vaig tenir es qu'an de ser molt valents per defensar la libertat d'expresion per aquelas terras, lo capitalisme ianco es molt present e comanda a base de matar a la libertat.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article