Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasGarrigas

Martinhargues: impausan una emenda a d’enfants de 6 e 7 ans sul camin de la cantina

Lo ret de transpòrt local contrarotlèt l’autobús que menava los escolans de Sant Estève de l’Oume a la cantina de Martinhargues a l’ora de dinnar

Martinhargues
Martinhargues | Nepomuk / Wikimedia
Dijòus passat a Martinhargues (Garrigas), arrestèron un autobús escolar a l’ora que menava los escolans a la cantina e impausèron una multa a nòu escolans qu’avián daissat lor carta d’abonament en classa. Lo resultat es que perdèron vint minutas de lor ora de dinnar a causa del contraròtle, qu’a entraïnat la colèra dels parents e del cònsol màger. Los nòu verbalizats deuràn pagar d’emendas de 83 èuros.
 
Aquò passèt lo dijòus 28 de genièr. Lo ret de transpòrt local contrarotlèt l’autobús que menava los escolans de Sant Estève de l’Oume a la cantina de Martinhargues. “Es pietadós, lo bus siguèt arrestat una vintena de minutas, leis enfants èran ploradís”, çò a dich lo cònsol màger de la vila a Midi Libre. “Que contraròtlen, aquò es una causa, mai entre miegjorn e doas, es vergonhable! A quin òme pòu faire gaug de metre de verbaus a d’enfants de 6-7 ans?”, çò a plangut.
 
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
3.

#1
Se sen escapats dos mots* :

Aquò's de grana de penitencièr !

* Coma de dròlles que s'escapavan dels reformatòris...

  • 1
  • 0
francesc palma
2.

Lo red de transpòrt local ? a posat una multa de 95 euros a enfants per no portar la carta d'abonament qu' avian daissat en classa, se veu que lo que volian era cobrar. Los grans reputas ! Amb tanta crisi la gent està que non ten ni un centim.

  • 2
  • 0
Pitaluga
1.

Pas pro ! Cal tornar dobrir los reformatòris per aqueles delinquents !
Aquò's de penitencièr ! Se l'administracion fa pas mèfi, vendran de raubaires coma Bernard Arnaud o a familha Loréal !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article