Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Polonha: una comunautat tatara entèrra los migrants mòrts a la frontièra

Una petita comunautat musulmana faguèt dijòus las segondas funeralhas per un migrant mòrt a la frontièra entre Polonha e Bielorussia

Tèxte legit

Una pichona comunautat musulmana a Bohoniki, en Polonha, faguèt dijòus las segondas funeralhas per una autra victima de la crisi entre Bielorussia e l'Union Europèa. Enterravan la segonda persona mòrta dins lo bòsc gelat près del passatge frontalièr de Kuznica.
 
Lo primièr mòrt se nomenava Ahmad Al Hasan, èra un jove sirian que defuntèt quand ensajava de traversar lo flume per arribar en Polonha. Per contra, s’es pas pogut identificar l’òme sepelit dijòus. L’enterrèron près del jove Ahmad e se crei que veniá tanben de l’Orient Mejan.
 
Assistiguèron a las funeralhas lo cònsol màger de Bohoniki e tanben Tomasz Miśkiewicz, lo muftí de las comunautats musulmanas de Polonha. Los mèdias s’èran plan interessats a l’eveniment, puèi que los jornalistas son enebits a la frontièra.
 
Bohoniki foguèt una installacion tatara al sègle XVII e actualament encara maitas familhas son de tatars que practican la religion musulmana.

 

 
 




abonar los amics de Jornalet

 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article