Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un percors geografic e lingüistic dins l’imaginari dels Alps occitans

Se ven de publicar una rejoncha de contes, de Laurenç Revèst, de las divèrsas Valadas dins lors divèrses parlars

Tèxte legit

L’IEO de Provença ven de publicar De valaias en valaas, una òbra de Laurenç Revèst que prepausa una passejada geografica e lingüistica dins l’imaginari dels païses alpencs de lenga occitana.
 
S’agís d’una rejoncha de contes de las divèrsas vals, del País Mentonasc a Cairàs en passant pels Palhons, Vesubiá,Tiniá, Ubaia, la Val de Var, de Verdon, de Bochaina e d’autras sens desmembrar las Valadas occitanas de Piemont. Cada conte illustra una varietat de vivaroalpenc.
 
“I son inclusas de creacions personalas, de còntes que m'an inspirat de faches istorics, tanben de provèrbis e d'elements qu'ai apreses dal temps de convèrsas menaias dins l'encastre de collectatges realizats despí lo començament dals ans 2000”, çò anóncia l'autor. Un bèl moment de passar tant a contar aquelas istòrias als enfants coma a las legir per los grands.
 
La cobèrta e las illustracions d'Hélène Gallo an tanben lo gaubi artistic per materializar aquel univèrs lingüistic de Gavotina.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
REVÈST, Laurenç. De valaias en valaas, IEO Provença-Alps-Còsta d'Azur, 2021. 89 paginas. 10 èuros.





  

 
 
abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Bones Festes de Nadal, des del Lemosin a Alacant, des de Niça a Bordèu. E viscan los Trobadors que cantan amb lo Fin'Amor

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article