Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

D’elegits corsistas an ocupat la prefectura de Corsega a Aiacciu

Una quarantena de conselhièrs territorials an denonciat la somission a França

Tèxte legit

A Aiacciu, una quarantena de conselhièrs territorials dels partits corsistas Fà Populu Inseme, Avanzemu e Core in Fronte ocupèron dijòus passat la prefectura de Corsega a Aiacciu pendent cinc oras, çò que provoquèt la suspension de la sesilha plenièra de l’Assemblada de Corsega, ont s’i deviá debatre de questions budgetàrias.
 
De dintre estant, pengèron al balcon de la prefectura un drapèl còrs e doas bandeiròlas que disián en lenga còrsa “pòble drech” e “ara pro!”
 
Mentretant, a l’exterior se debanava un acamp de sosten als ocupants amb la preséncia del president còrs, Gilles Simeoni. Los manifestants portavan de bandeiròlas que disián “colons defòra” e “França defòra”.
 
En de declaracions a Le Monde, lo conselhièr de Fà Populu Inseme Jean Biancucci expliquèt que fasián un acte politic e simbolic, mas que seriá pas lo sol. “Volèm viure coma còrses, coma pòble, amb nòstre patrimòni e nòstra lenga, e degun, ni lo prefècte, ni l’estat nos empacharàn pas de la parlar”, çò diguèt.
 
Recordem que lo prefècte de Corsega Lelarge, a mand de quitar la carga, s’opausèt mai d’un còp a la majoritat territoriala corsista. Abans sa partença, a censurat dins lo reglament de l’Assemblada en Corsega la mençon del pòble còrs e la preséncia de la lenga insulara dins los debats.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pitaluga
2.

#1 E plan mai republicans que los franceses tot cort qu'a las eleccions regionalas votèron lo doble que dins l'exagòne e foguèt un vòte clar.

  • 6
  • 0
Franc Bardòu
1.

Semblariá plan que los ciutadans de l'isla son plan mai republicans que non pas los prefèctes e governants franceses…

  • 13
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article