Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La television russa se vanta d’atacs nuclears sus las capitalas de l'UE en qualques segondas

Lo programa 60 minutas mòstra una mapa que detalha d'atacs sus Berlin en 106 segondas, sus París en 200 e Londres en 202

Tèxte legit

Rossiya 1, una de las principalas cadenas de television de Russia, a evocat cossí se poiriá atacar las principalas capitalas europèas amb de missils Sarmat. Aital, a una ora de granda audiéncia, an explicat qu’un missil d’aquela mena lançat de la basa de Kaliningrad atenheriá Berlin en 106 segondas, París en 200 e Londres en 202. Los collaboradors del programa 60 minutas remeton en causa la capacitat de reaccion de las defensas antiaerianas de l'Union Europèa.
 
Lo Sarmat es un novèl missil intercontinental que, quand foguèt ensajat fa mens de doas setmanas, Vladimir Putin ne diguèt que fariá “soscar los enemics”. E mentre que fa mai de dos meses que s’esperlonga l’invasion russa d’Ucraïna e que l’Occident sosten la resisténcia ucraïnesa, la propaganda russa es de mai en mai musclada.
 
 



abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lornhèta Potiniana Tolosa Capitala
1.

Estranh, per Russia las capitalas europencas son Berlin, Paris e Londras. Parlan pas de Brussèlas, Roma, Madrid, Dublin, Atènas o Lisbona, perque ?

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article