Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Botan tornarà dobrir sas pòrtas al torisme, mas serà fòrça car

Lo petit reialme de l’Imalaia cèrca de protegir son patrimòni cultural e environamental

Tèxte legit

Lo 23 de setembre venent, Botan tornarà dobrir sas pòrtas als toristas, mas aquò costarà car. Aquel petit reialme de l’Imalaia foguèt barrat al torisme fins en 1974 e puèi impausèt una taxa toristica equivalenta a 250 èuros per nuechada (o 200 èuros en sason bassa). Tornèt barrar en causa de la pandemia de la covid-19 mas, lo mes que ven, tornarà èsser dobèrt en fasent pagar la meteissa soma; desenant, ça que la, la taxa inclurà pas pus de lotjament, de repaisses, d’intradas a de sits e monuments ni lo transpòrt. Tot aquò o caldrà pagar separadament.
 
Segon lo govèrn de Botan, la mesura cèrca de reduire l’impacte environamental, de melhorar l’experiéncia dels vesitaires e de prepausar de bonas condicions de trabalh als abitants que trabalhan dins lo camp professional del torisme.


abonar los amics de Jornalet

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

bodà akbar budistan
2.

un paìs que vòl partejar la filosòfia budistana als rics per que pòdon comprendre que lo materialisme es marit e que la simplicitat volontaria paga mai!
Benlèu s'obriràn al wooffing tamben

  • 1
  • 5
Bonastre Nacional Brut al Folkloristan
1.

En clar un torisme "naut de gama" per la toristalha richassa e people qu'anirà jogar a l'explorador mena "Marie-Antoinette" dins un païs tancat e miserós censat ésser tras qu'aürós. Aprèp tot son rei absolgut qu'exigis que son pòble cargue sonque de vestits tradicionals es l'inventeire de la formula "Bonastre Nacional Brut" qu'a fach miranda, de la jet-set hollywoodiana a la bobotalha mondiala ben-pensanta. E de que ne pensan los botaneses que majoritàriament subrevivan dins una edat-mejana "encantada" ? Impossible d'o saupre...

  • 12
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article