Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’aeropòrt de Montpelhièr prepausa d’anar a París per prene la frescada

Aquela publicitat a emmaliciat divèrses collectius ecologistas, dont Greenpeace e Alternatiba

Tèxte legit

Divèrses collectius ecologistas, dont Greenpeace e Alternatiba, planhon una publicitat de l’aeropòrt de Montpelhièr, que prepausava sus Twitter al començament d’agost de “prene la frescada a París pendent l’estiu”. “Brutlar de querosèn per escapar al calimàs degut al cambiament climatic, i caliá pensar en matèria de cinisme e d’irresponsabilitat climatica”, çò apond lo collectiu Aterrem d’Urgéncia.
 
En mai d’aquò, aquelas associacions protèstan dempuèi qualques meses contra lo projècte d’espandiment de l’aeropòrt montpelhierenc, qu’a la tòca de passar de 2 milions a 3,5 milions de passatgièrs per an. O considèran coma un projècte “climaticida”.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Un Clapassièr Subrevivent Lo Clapàs
4.

#3 Vertat qu'òm pòt totjorn trapar una feda de cinc patas mas d'aqui a dire qu'aquò seria la règla...

  • 14
  • 6
Auriga
3.

#2 Poiriatz aprene a dire "francés" corrèctament; "francÉs", amb "É".

Es simplista de dire que Montpelhièr es envaït per la "bobotalha parisenca". Ieu ai vist de parisencs que son installats en Occitània e que defendon l'occitan.

  • 11
  • 6
Un Clapassièr Subrevivent Lo Clapàs
2.

Plan representatiu de l'inconscient collectiu francès : en cas de maganha ( caumanhàs, deluvi, incendi, aigat, tsunami, terratremol, rèbas, invasion marsiana..eca..) viratz-vos cap a Paris, qu'es lo Sauvador, lo Redemptor !
Montpelhier, de mai en mai desoccitanizada jos l'invasion migratòria de la bobotalha parisenca, participa plan d'aquesta alienacion : Il n'est bon bec que de Paris.

  • 17
  • 0
Franc Bardòu
1.

Al nivèl de l'avionomania, lo sol remèdi que vesi es una augmentacion tant proïbitiva del còst dels carburants qu'al final las gents non poiràn pas mai préner l'avion.

  • 15
  • 12

Escriu un comentari sus aqueste article