Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China: de “caçaires de nívols per provocar de pluèjas”

Lo centre de China es victima d’un calimàs e d’una secada sens precedent. Se provòca de pluèjas artificialas per tal de s’acarar a aqueles desastres

| Reuters

Tèxte legit

China intensifica las pluèjas artificialas per afrontar la secada sens precedent que la patís lo centre del país. De departaments meteorologics de las províncias d’Hubei e Hunan provòcan las pluèjas amb los diches “caçaires de nívols”, de fusadas que daissan en altitud de substàncias condensadoras coma lo iodur d’argent, çò qu’accelèra las precipitacions.
 
Aquela secada insolita es acompanhada d’un calimàs tanben inaudit qu’a provocat la suspension de l’activitat de nombrosas usinas a causa de l’aument de la demanda d’energia. La secada afècta tanben lo bacin del Flume Blau, lo Yángzǐ.
 
Gràcias als “caçaires de nívols”, dimècres passat de ser tombèt una abondosa pluèja sus Hubei qu’adociguèt las nautas temperaturas e aleugeriguèt la secada. Las fusadas èran previstas dempuèi lo 19 de julhet e sonque se pòdon lançar quand i a de nívols espesses d’almens 2 a 3 quilomètres.

 
 
 
abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Cristina
1.

Mon vejaire sus las pluèjas artificialas e lo desastre causat dempuèi d'annadas per la geoingenierie :
http://escambisenoc.org/2022/08/20/dubai-crea-la-falsa-plueja-per-luchar-contra-la-calor/

Jacqueline Roche en 2017, son documentari, "vers un climat artificiel" :
http://www.web2klik.com/vers-un-climat-artificiel/

Claire Séverac en 2015 :
https://www.youtube.com/watch?v=KeI3PB41B_s&t=3s
Son libre :
"La vie secrète contre les peuples", (Ne leur pardonnez pas, ils savent ce qu'ils font), li costèt la vida.

Caldriá pas encara se daissar encara manipular ! Un còp de mai !

  • 4
  • 17

Escriu un comentari sus aqueste article