Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sièis Dijòus Escritura a Carcassona

Los escrits occitans entre rescontres e discussions

Miquèla Stenta sarà lo 8 de setembre a l’Ostal Sirventés
Miquèla Stenta sarà lo 8 de setembre a l’Ostal Sirventés | IEO-OPM
Per aquesta dintrada, lo Cercle Occitan del País de Carcassona e l’IEO Aude convidan a sièis rendètz-vos consacrats a l’escrit occitan: los Dijòus Escritura. Cinc se tendràn a l’Ostal Sirventés (79, la Trivala), a 18h30 (dintrada liura). Lo seisen se debanarà a la mediatèca Gran de Sal. Vaicí las sièis proposicions:
 
— dijòus 1r de setembre: estrena de la mòstra de las òbras del Grop Aqüarèla e presentacion de las parucions recentas de l’IEO Aude: Villàs de femnas (Miquèl Decòr); Decòr, de còr (collectiu); Mit-Òc-logias (Alan Roch); Arcanèls (Miquèl Deit)
 
— dijòus 8 de setembre: rescontre amb Miquèla Stenta, per son libre Fin’amors triptic… e mai (IEO-Erau), un agach romançat e poetic sus l’actualitat dels trobadors
 
— dijòus 15 de setembre: serà question de preïstòria e de rugbi amb Cristian Pastre que ven de publicar a las edicions de Cabardés: Matins du monde (avantdire de Joan Guilaine) e À corps perdu
 
— dijòus 22 de setembre: rendètz-vos a 18h a la mediatèca Gran de Sal amb Cristian Lagarda que presentarà l’obratge fondamental de son paire Andrieu Lagarda: Dictionnaire des noms de famille en Pays d’Oc (Letras d’Òc)
 
— dijòus 29 de setembre: rescontre amb Florian Vernet que ven de signar una novèla ficcion que mena los legeires en 2036: 666, e avisa-te que soi pas Nostradamus (IEO-Erau) e un recuèlh de novèlas Cants del deluvi (IEO-A Tots)
 
— dijòus 13 d’octòbre: Martina Bodet e Saïd Benjelloun menaràn una reflexion sus la plaça e l’ensenhament de las lengas en França, mercé a las contribucions per l’obratge Les langues-cultures, moteurs de démocratie et de développement (edicions del Crocant).
 
Las vengudas de Miquèla Stenta e Florian Vernet fan partida de la tièra de rescontres amb d’escrivans meses sus pè per l’IEO Occitània-Pirenèus-Mediterranèa.
 
 
Pòrtas dobèrtas
 
Per èsser complets, ajustarem que lo dimenge 4 de setembre serà pòrtas dobèrtas a l’Ostal Sirventés (9h-17h) dins l’encastre de la Fièra dels Trastes del quartièr de la Trivala. A la fin de setembre, tornarà prene l’obrador de lenga del Cercle Occitan del País de Carcassona dins aquel buc d’occitan qu’es l’Ostal Sirventés.
 
 
 
 
Ò. C.
 
 


 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article