Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China: Xi Jinping entamena un tresen mandat inedit

Lo comitat central es compausat de pròches del dirigent, que ven lo mai poderós après Mao Zedong

Tèxte legit

Xi Jinping a anonciat dins una conferéncia de premsa qual seràn los membres del Comitat Permanent del burèu del Partit Comunista de China. L’organ suprèm de poder del país es estat fòrça restructurat e ara la granda majoritat dels membres son de pròches de Xi Jinping que, a mai, s’es assegurat la reeleccion per un tresen mandat, en tot rompre aital la tradicion.
 
Demest los nòus membres de la direccion cal remarcar lo cap del partit a Shanghai Li Qiang, conegut per sa leialtat envèrs Xi Jinping e per sa supervision dels estrictes contraròtles de covid-19 al començament de l’an; Wang Huning, considerat coma l’ideològ de Xi e lo creator de las idèas nacionalistas e expansionistas modèrnas de China; Ding Xuexiang, un dels foncionaris del partit que trabalha mai près de Xi Jinping cada jorn, e Cai Qi, un vièlh amic de Xi qu'a fach parallèlament carrièra dins lo partit.

 

abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Auvèrnhe liura
3.

REsponsabla de la cultura MJVB !

  • 0
  • 0
Pitaluga
2.

Efectivament, l'Emmanuel Vallées completariá plan lo panorama.

E pensar que nòstres govèrns se son sacats totes dins la gola del lop !

  • 6
  • 1
Franc Bardòu
1.

Cossí de mariòls aital se pòdon encara prétendre comunistas e d'esquèrra ? A degut èsser formats dirèctament per Manuel Valls…

  • 10
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article