Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

París: un caumaire pèrd un testicul en seguida d'una agression policièra

La victima a decidit de far sa denóncia per que las accions ultraviolentas dels policièrs s’arrèsten

| Leo Kekemenis / @encrage_photo

Tèxte legit

Dijòus passat, 19 de genièr, de manifestacions nombrosas contra la reforma de las pensions se tenguèron dins las principalas vilas de l’estat, dont tanplan las occitanas. A París, e mai la manifestacion foguèsse pacifica, un manifestant que fasiá de fòtos foguèt agarrit per un policièr de tal biais qu’a perdut un testicul. La victima a decidit de presentar una denóncia per que las accions ultraviolentas dels policièrs s’arrèsten. “Soi pas la primièra persona a patir de violéncias de part de policièrs. Levat qu’aquí, la scèna foguèt filmada”, çò a declarat lo jove de 26 ans a Libération.
 
La cauma interprofessionala de dijòus passat dins tot l’estat francés respondiá a la crida dels uèch sindicats principals contra la reforma de las pensions anonciada pel govèrn d’Élisabeth Borne, que recuola l’edat de retirada a 64 ans.
 
 
 

 
 


 abonar los amics de Jornalet

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Franc Bardòu
3.

Una analisi e un ton dignes de mon amic Joan Tomàs. Ai plan páur qu'ajatz plan rason : non entendon res que la fòrça ! Son de braus, de salvatges desvergonhat de tot…

  • 4
  • 0
Volem pas crebar
2.

#1 Lo SOL lengatge que compren lo poder es aquel de la força, mai que mai en França ipercentralista e encara pus amb l'actual logatari psicorigida de l'Elisèu. TOTAS las abançadas socialas dels sègles passats son estadas conquistadas de nauta-lucha, per, justament, la LUCHA, pas del fach d'una ipotetica benvalença del poder a qual om a TOTJORN degut forçar la man, emai que li agradava pas, vist que lo poder, e ben es aqui per far fruchar sos interesses, los trabalhadors ne deguèssen crèbar d'aganiment ! Quant a de negociacions, m'as comprès ! Son pas qu'enganas e manipolis, sufis de gaitar cossi Macron, amb son armada de comunicants-lengas-de-pelha e tota la mediaticalha francesa servilament a sos ordres, a escanat d'a fons los gilets jaunes. Lo mond n'es pus que cofla, aquo vai petar grèu, força força grèu.

  • 8
  • 0
Franc Bardòu
1.

L'ideologia neoliberala, incapabla de se remetre en question, considèra que los que non son d'acòrdi amb ela son tròp pegasses per i entendre qué que siá, a l'economia. Donc, refòrma (es a dire "restituís la fòrma iniciala, dabans lo dreit del trebalh e las reglamentacions fiscalas participativa") amb lo pòble o contra lo pòble. Pòt votar çò que vòl, pòt udolar çò que vòl, lo resultat obtengut serà lo meteis. Se non sèm contents, nos trucan dessús. Cossí revocar un sistèmi aital ? Vòli dire, sense trucar mai fòrt qu'ele, donc, tombar a son torn dins sa trapèla ?

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article